خواص درمانی بلدرچین در پزشکی سنتی

در پزشکی سنتی، ویژگی های متفاوتی برای بلدرچین شمرده شده است، از جمله این که بنا به اظهار «شریف ادریسی»: لیسیدن بلدرچین برای مداوای صرع مفید است و چکاندن خون آن در گوش دردمند، درمانش می کند و تداوم خوردن گوشت آن، دل سخت را نرم می سازد و گفته می شود که این ویژگی تنها در قلب آن است.

«عبدالملک بن زهر اندلسی» طبیب سده ی پنجم نیز اشاره می کند که گوشت بلدرچین خوش مزه و خوش طعم است که نه تنها برای افراد سالم بلکه برای بیماران سودمند است و سنگ های مثانه و کلیه را خرد می کند.

شماری از پزشکان قدیم و بسی از مردم عوام نیز گمان می کنند که تخم بلدرچین، زبان انسان را گویا کرده، موجب می شود تا کودکان پیش از موعد زبان باز کنند. چنین باوری ناشی از بانگ و صدای بلند بلدرچین به نسبت جثه اش است که آن را حمل بر فصاحتش کرده اند.

جدول۱- ترکیب گوشت بلدرچین در ۱۰۰ گرم:

  آب(درصد) چربی پروتئین(درصد) مواد کانی(درصد) انرژی
ترکیب گوشت میانگین ۶۵/۶۲ ۲/۳ ۲۶ ۳/۶ ۱۹۲ Kcal

 

جدول۲- ترکیب لاشه بلدرچین در ۱۰۰ گرم:

  گوشت سینه ساق پا گردن دل، قلب سنگدان جگر چربی شکم
درصد ۴۲-۳۹ ۲۸-۲۶ ۲٫۶-۲ ۸-۱ ۱/۳-۹/۱ ۶/۱-۳/۲ ۴/۱-۱

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *