چگونگی ضدعفونی سالن پرورش اردک و غاز

چگونگی ضدعفونی سالن پرورش اردک و غاز

پیشگیری بهتر از درمان، قبل از ورود جوجه ها به سالن ضدعفونی حتما انجام شود. ضدعفونی سالن پرورش اردک و غاز در جلوگیری از گسترش میکروارگانیسم ها و از بین بردن آن ها بسیار موثر است. اثر مواد ضدعفونی کننده با وجود ضایعات و مواد عالی از بین می رود. برای ضدعفونی باید از مواد ضدعفونی کننده وسیع الطیف استفاده شود. مواد ضدعفونی کننده کف زا زمان تماس را افزایش می دهد و اثر بخشی ماده ضدعفونی کننده را بیشتر می کند. گرم کردن و افزایش رطوبت سالن اردک و غاز نیز کارآیی مواد ضدعفونی کننده را افزایش می دهد.

ضدعفونی سالن پرورش اردک و غاز چگونه انجام میشود

در انتخاب مواد ضدعفونی کننده باید به موارد زیر توجه کرد:

۱ – قدرت میکروب کشی آن زیاد و بر طیف گسترده ای از میکروارگانیسم ها تاثیر ضدعفونی کننده داشته باشد.

۲ – غلظت ضدعفونی کنندگی آن ها مناسب و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.

۳ – برای انسان و پرندگان زیانی نداشته باشد و به محیط زیست آسیب وارد نکند.

۴ – خوب در آب حل شود.

۵ – ارزان و فراوان باشد.

معمولا در نام مواد ضدعفونی کننده از یکی از دو پسوند زیر استفاده شود:

Cidial که به معنی کشنده است.

Stat که به معنی متوقف کننده رشد است.

مثلا Bacteriocidial به معنی باکتری کش است و Coccidiostat به معنی جلوگیری کننده از رشد کوکسیدیاها می باشد. مواد ضدعفونی کننده مناسب باید از نوع کشنده میکروارگانیسم ها باشند در بازار مواد ضدعفونی کننده در انواع گوناگون تجاری وجود دارد اما لازم است در خصوص هریک به ماده موثر ضدعفونی کننده توجه شود.

 

انواع مواد ضدعفونی کننده اردک و غاز

۱ – کروزول و اسید کرسیلیک : کروزول یا متیل فنل ماده ای زرد مایل به قهوه ای است که پس از حل شدن در آب به رنگ شیری در می آید و به آن کرولین می گویند. این ماده برای ضدعفونی کف و حوضچه های ضدعفونی سالن پرورش اردک و غاز استفاده می شود.

۲ – ترکیبات کلر دار آلی : این ترکیبات در آب ایجاد کلر آزاد می کند و به شکل پودر یا مایع اند که در حضور مواد آلی اثر خود را از دست می دهند و اثر خورندگی آن ها نیز کمتر می شود . اما برای ضدعفونی به زمان بیشتری نیاز دارند.

۳ – ترکیبات چهارتایی آمونیوم : این ترکیبات عبارت است از یون های با بار مثبت (کاتیونیک) هستند که بدون بو و شفاف اند و عمدتا متحرک نیستند. این ترکیبات در آب حل می شوند اما در جاهایی که ترکیبات صابون یا مواد با یون های منفی (آنیونیک) موجود باشد نمی توان از آن ها استفاده کرد.

۴ – اسیدهای آلی : این اسیدها به علت کاهش PH آن ها به کمتر از PH = 4/5 خاصیت ضدمیکروبی دارند، اثر خورندگی ندارند و به خوبی در آب حل می شوند. برای این منظور معمولا از محلول اسید فرمیک یا اسید پروپیونیک در آب استفاده می شود.

۵ – حشره کش ها : معمولا” از ترکیبات فسفات های آلی و مشتقات آن ها استفاده می شود که برای حیوانات از جمله اردک و غاز بسیار خطرناک می باشند.

۶ – ضدعفونی با گاز فرمالدئید : برای ضدعفونی با گاز فرمالدئید از محلول فرمالین ( با غلظت ۴۰ درصد ) یا شکل جامد آن که پارافرمالدئید نامیده می شود می توان استفاده کرد. اگر مایع باشد می توان اقدام به محلول پاشی در سالن و محوطه سالن پرورش اردک و غاز نمود. برای این کار می توان از محلول ۱۰ درصد فرمالین با آب استفاده کرد.

چگونگی کسب درآمد از طریق جوجه کشی و سود آن

چگونگی کسب درآمد از طریق جوجه کشی و سود آن

بسیار از افراد در این شرایط اقتصادی به میزان سود جوجه کشی و راه اندازی کسب و کاری به این شکل فکر کرده و جوانب کار را بررسی می کنند. ما در این مقاله می خواهیم به  بررسی تمام جنبه های این کار بپردازیم و به سوالات زیر پاسخ دهیم

آیا از طریق جوجه کشی می توان به سود رسید؟

آیا من می توانم با جوجه کشی و پرورش طیور، هزینه های زندگی خود را بدست آورم؟ آیا……

 

درآمد و سود جوجه کشی

پاسخ این پرسش ها که در این ایام بیشتر به ذهن می رسد احتیاج به بررسی و توضیحاتی دارد و ما در این مقاله سعی خواهیم کرد این مسیر را بطور خلاصه برای شما توضیح دهیم.

بله ، سود جوجه کشی هم بسیار خوب و مطلوب است.اما باید برای شروع آن به دو سوال پاسخ دهید:

 

  • آب و هوا و شرایط محیطی ما برای کدام پرنده مطلوب است؟
  • امکانات و سرمایه لازم برای کدام پرنده را دارا هستیم؟

پیشنهاد می کنیم مقاله ای که در رابطه با کسب در آمد از جوجه کشی غاز محیا کرده ایم را نیز مطالعه نمایید.

کسب درآمد از طریق جوجه کشی

با فرض اینکه در یک شهر کوچک یا در یک روستا زندگی می کنید مجموعا به این نتیجه می رسید که میتوانید اکثر پرنده ها را برای جوجه کشی استفاده کنید. (مرغ ،اردک، مرغابی ،غاز، بلدرچین، کبک، قرقاول و…..)

حال به لحاظ امکانات و سرمایه مورد بررسی قرار داده و نتیجه میگیرید که فقط میتوانید مرغ یا اردک را انتخاب کنید. در این وضعیت باید به یک پرسش اساسی پاسخ دهید:کدامیک برای فروش مناسب تر است و شما به بازار فروش کدامیک دسترسی داشته و مشتری خریدار آنرا دارید؟ این پرسش کلیدی ترین و مهمترین عامل است.

بدلیل اینکه هر آنچه شما بتوانید تولید کنید ولی بازار فروش آن را نداشته باشید به مفهوم آن است که سرمایه و وقت خود را از بین برده اید، چون با عدم فروش چرخه کار متوقف خواهد شد.

 

سود جوجه کشی شترمرغ

در این میان باید بگوییم که شترمرغ یکی از بهترین پرندگانی است که سود و در آمد خوبی می توان از راه اندازی مزرعه پرورش این پرنده کسب کرد. اما راه اندازی مزرعه پرورش شترمرغ هزینه ها و تمهیداتی نیاز دارد که در این مقاله (جوجه کشی شترمرغ) به طور کامل به آن پرداخته ایم.

 

فضای جوجه کشی

حالا به انتخاب رسیده اید جوجه کشی از مرغ، با توجه به سرمایه و فضایی که در اختیار دارید برنامه ریزی دقیق مورد نیاز است. از جمله ایجاد یک فضای محصور با سرپوش مناسب جهت محافظت حیوانات از سرما و گرما، تهیه یک ظرف آبخوری و یک ظرف دان خوری و همچنین یک فضای باز جهت تحرک حیوانات.

سپس یک فضای بهداشتی برای دستگاه جوجه کشی مورد نیاز است که باید قابلیت شستشو را داشته باشد و یک کف شور (راه خروج آب) در آن موجود بوده تا آب به سهولت از آن خروج کند. همچنین تهویه هوا به راحتی به کمک هواکش مناسب انجام گیرد. برای تنظیم حرارت محیط تمهیدات لازم انجام شده باشد. فضای دستگاه جوجه کشی که آماده شد باید خرید و تهیه تخم های نطفه دار از محل مناسب که قبلا مشخص کرده اید انجام شود.

 

آغاز کار جوجه کشی

با ورود تخم های نطفه دار کار جوجه کشی آغاز میگردد و در اولین مرحله باید تخم ها از آلودگی فیزیکی پاک شوند وسپس با دود دادن آها را ضدعفونی نمود تا میکروب ها در زمان جوجه کشی به دستگاه نفوذ نکند یا لااقل به حداقل برسد.حال تخم ها را درون دستگاه قرار داده و دقت کنید که فاصله لازم را دارا باشند. البته اگر دستگاه تمام اتوماتیک باشد تخم ها در راک های دستگاه فاصله مناسب را خواهند داشت.

 

اهمیت دستگاه جوجه کشی

کیفیت و نوع دستگاه تاثیر بسیار زیادی بر سود جوجه کشی دارد. باید توجه داشته باشید زمانی که دستگاه جوجه کشی راه اندازی می شود باید به لحاظ دما ، رطوبت ، گردش هوا کاملا تنظیم گردد. هر روز چند بار در ساعات مختلف تمامی نکات تنظیم شده کنترل گردد و همچنین تخم ها حداقل روزی سه یا چهار مرتبه گردش داشته باشند. پس یک هفته باید تخم ها از لحاظ تغییرات (تبدیل به جوجه شدن) کنترل گردند و اگر تخمی در حال فساد باشد از دستگاه خارج گردد.فراموش نکنید گزارش هر روز را بطور کامل یادداشت برداری کرده و آنرا محفوظ نگهداری نمائید تا با این کار بتوانید تجربیات خود را در دوره های بعدی استفاده کرده و از خطاهای تکراری پیشگیری نمائید.

از روز هفدهم تخم ها باید در ستگاه هچر قرار گیرند و اندکی این دستگه به لحاظ شرایط با دستگاه ستر تفاوت دارد که جدول دما و رطوبت در آن مشخص و قابل تنظیم است و در این مرحله حساسیت بالاتر از مرحله ستر است چون در صورت نوسان در دما و رطوبت و یا گردش هوا اگر از محدوده های مجاز عبور نماید احتمال آسیب دیدن جوجه ها وجود دارد. پس حتما کنترل و نظارت خود را در این مرحله بیشتر و دقیق تر انجام دهید.

و حالا پس از تولد جوجه ها از قبل همانطور که پیش بینی نموده اید محل فروش و عرضه جوجه ها مشخص است و شما باید با رعایت زمان بندی های توافقی با بازار فروش جوجه ها را ارائه دهید.

 

سود و درآمد جوجه کشی

شما با تکرار این کار و چند مرحله جوجه کشی و فروش به موقع آنها نه تنها مبلغی را بدست آورده اید بلکه حالا بازار خرید کننده روی جوجه های ارائه شده شما حساب باز خواهد کرد و در نهایت سود بیشتری از جوجه کشی کسب خواهید کرد. به مرور در خواهید یافت که برخی تخم ها ممکن است درصد جوجه در آوری بهتری داشته باشند. این موضوع به نوع نگهداری و تغذیه مرغ مولد مربوط خواهد شد وتمامی گزارشات شما اگر دقیق به ثبت رسیده باشند. حتی محل خرید تخم های شما را میتواند تغییر دهد و یا خطاهای پیش آمده در مراحل مختلف را بررسی نموده و عواملی که باعث بازدهی در جوجه درآوری کمتر شده است را بهبود بخشیده تا هروز بهتر از روز قبل به سود برسید.

توجه داشته باشید که برای به سود رسیدن جوجه کشی باید به تمامی این عوامل دقت و توجه کافی داشته باشید تا در آینده متضرر نشوید.